top
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

Hjælp og vejledning
Benyt vores 7 simple trin og jeg vil ringe dig op for samtale inden for 15 min.

Brug de runde spørgsmåls-tegn til højre i bestillingen, for trinvis vejledning.

Ring 71 99 88 44 og lad mig gratis og uforpligtende indtaste alt for bestillingen.


Døgnservice på telefon71 99 88 44
 

Kirkegård, kapel og krematorium

Alle priser på Begravelsesbestilling.dk er uden afgifter til kapel, krematorium eller gravsted på kirkegården. Man skal begraves på en af de 2.354 af Kirkeministeriet godkendte kirkegårde eller askespredes over åbent hav. Lovgivningen dikterer, at der ikke er andre muligheder.

Ring 71 99 88 44, og få en samtale med den vagthavende bedemand om kirkegårdsydelserneErhvervelse af et nyt gravsted: Traditionelt set bliver man begravet i sit eget sogn eller på familiegravstedet - dette aftales nærmere om direkte med kirkegården. Prisen afhænger normalt af, om afdøde var medlem af Folkekirken. Var afdøde det, er prisen betydeligt lavere, end hvis afdøde ikke var medlem - eller hvis afdøde var medlem af en anden trosretning.
 
På de store kommunale by-kirkegårde afhænger prisen af, om afdøde boede i kommunen eller ej. F.eks. tager Frederiksberg Kommune 100 % i ekstragebyr, hvis man ikke har folkeregisteradresse i kommunen - men til gengæld er alle velkomne her. I Ringsted skal der være et relevant sognebånd til kirkegården - ellers bliver familien henvist til deres egen lokale kirkegård.

Fornyelse af familiegravsted: Hvis man har adgang til et familiegravsted (ikke fællesgraven), skal der kun betales for en fornyelse, urnenedsættelse og evt. vedligeholdelse. Fornyelsen dækker den ekstra løbetid, som gravstedet skal være aktivt på kirkegården (min. 10 år for en urne).

Vedligeholdelsen er der normalt allerede en løbende aftale omkring (et legat på gravstedet), men der indhentes gerne tilbud på en ny aftale om vedligeholdelse af hele gravpladsen, eller I kan vælge selv at ordne alt med kirkegården og tage kontakt til krematoriet og kapellet.

Urnenedsættelse på privat grund: Teknisk set er dette en mulighed, men det er yderst svært at få en tilladelse til det. Der gælder meget strenge regler, hvor udgangspunktet er, at anmelder - den person som underskriver dødsanmeldelsen - skal være i besiddelse af en privat grund på minimum 5.000 m2.

Der må ikke drives nogen form for erhverv på matriklen. Jordforhold og lokalplaner gør det derudover næsten umuligt at få en tilladelse fra den lokale biskops kirkekontor. Hvis man ikke ønsker at benytte sig af en kirkegård, er askespredning over åbent hav reelt set den eneste anden mulighed - læs mere.  

Ring 70 25 25 33, og få en samtale med den vagthavende bedemand om kirkegårdsydelserne


Krematorium: Hvis afdøde skal brændes, sker det ved kremering. Dette foregår på et af de godt 25 krematorier fordelt over hele landet. Bedemanden vil ordne alt papirarbejde med krematoriet  samt lægge ud for kremeringsafgiften, som ligger på en gennemsnitspris af 2.995 kr.

Kapel: Hvis kisten med den afdøde skal opbevares i kapel, kræves der i gennemsnit en pris på 92 kr. pr. dag eller et fast gebyr på 500 kr. for ophold.

Askeurne: Når urnen er klar til afhentning og kørsel ud til kirkegården eller for forestående askespredning, bliver man automatisk informeret på post eller via sms..
Copyright © Bedre Begravelse ApS - All Rights Reserved.

webshop.io Content Management System.


HTML5 | CSS3